Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Темите на обученията са свързани с аутизма и предизвикателното поведение при децата

anГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

От 14. до 18. октомври Дневният център за деца с увреждания в Казанлък е домакин на обучения, насочени към повишаване на компетенциите на хората, които работят с деца в детските ясли, градини, училища и социалните услуги. Темите на обученията са свързани с аутизма, предизвикателното поведение, запознаване с функциите на поведението и предоставяне на практически стратегии и насоки. Преподавателите Анн Андрюс и Хана Ембри са специални педагози – бихевиористи и сертифицирани поведенчески аналитици. Дамите притежават богат опит и са водещи специалисти в Център за работа с деца с аутизъм в гр. Денвър, щата Колорадо.

За екипа на ДЦДУ това е поредно обучение, провеждано от утвърдените професионалисти от САЩ Ани и Хана, както с любов ги наричат всички там. Благодарение на съвместната работа в ДЦДУ качеството на предоставяните услуги е много високо, а постиганите резултати са впечатляващи.

Обученията, които се провеждат в момента в ДЦДУ предизвикват огромен интерес и са посещавани от много служители на казанлъшки ясли, градини, училища и социални услуги. Общият брой обучаващи се към момента е 64.

Обучението е напълно безплатно и е подарък от Анн и Хана и тяхната общност за хората от Казанлък, които работят с деца с увреждания или без увреждания. Защото през годините те са се убедили в качеството на работа и грижите за децата и хората с увреждания, които ДЦДУ и Община Казанлък предоставят.

 

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>28°C
Предимно слънчево
Температура: 28°C
Усеща се като: 29°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 3.3 m/s

Времето със sinoptik.bg