Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Акцията бе част от европейската Седмица за намаляване на отпадъците

decaГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

30 ученици от II, III и IV клас на казанлъшкото СУ „Екзарх Антим I“ с помощта на 34 свои родители и баби участваха в уъркшоп за изработване на коледни подаръци от

отпадъчни материали. По този начин те се включиха в европейската Седмица за намаляване на отпадъците, която се провежда от 16 до 26 ноември. Стартът на работата на Коледната работилница в Актовата зала на училището бе даден от директорката Радиана Стефанова с прочувствена мотивираща реч.

„Родителите и децата от „Антим I“ много харесаха идеята да работят заедно в екип и със сигурност ще продължим в този стил и за други дейности по проекта SDGs Action“, сподели пред „Старозагорски новини“ психоложката Наташа Джуркова, която е основен двигател на тези международни проекти.

Какво ще се случи оттук нататък? Най-добрите подаръци, изработени от малките антимовци ще отпътуват за Норвегия, където ще бъдат продадени с благотворителна цел. В този базар ще участват и играчки-украшения, изработени от ученици от Германия, Испания и Италия, които ще гостуват там по друг проект на „Еразъм +“, озаглавен „Пътешествия за мир“. Там ще гостуват и техни батковци и какички от СУ „Екзарх Антим I“. А спечелените пари от коледните подаръци ще бъдат дарени на организацията „Save the Children“ /“Спасете децата“/.

През женския месец март малчуганите от „Антим I“ ще се включат в нова кампания, наречена „Жените, които промениха света“.

 

 

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>11°C
Облачно
Температура: 11°C
Усеща се като: 11°C
Вятър: северозапад
Сила: тих, 0.9 m/s

Времето със sinoptik.bg