Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Ставаме по-богати с приятелствата си с градове в чужбина

diГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Среща за побратимяване с гръцкия град Дидимотика се проведе днес в кабинета на кмета на община Казанлък. Последни детайли по побратимяването на Казанлък с град

Дидимотика от Гърция уточниха Галина Стоянова и нейният колега Ромилос Хаджияноглу. Той сподели, че това е първа официална среща за него като градоначалник и си пожела това да му даде добър старт за работа на отговорната длъжност. „Приемете, че сте при приятели!“, приветства 4-членната делегация от Гърция кметът на Община Казанлък.

Двете страни се уговориха официалното подписване да стане на територията и на двата града. В Дидимотика, непосредствено след избора на Царица Роза 2020, която ще спази традицията да засади рози и ще направи това в гръцкия град като създаде „Градина на Казанлък“. Побратимяването ще бъде препотвърдено още веднъж в Града на розите, по време на кулминацията на Фестивал на розата 2020 в началото на месец юни, когато в града ще гостуват традиционно чуждестранни делегации от побратимените ни градове.

През последните две години отношенията между двата града станаха по-интензивни и приятелски, с размяна на взаимни опознавателни визити, включително в сферата на културата, което доведе до предложение за побратимяване от гръцкия град през миналата година. На редовно заседание през месец март тази година Общинският съвет на Казанлък одобри проекта за споразумение между двата града. То включва обмен и сътрудничеството в областта на културата, туризма и търговията, създаване на благоприятни условия за популяризиране на историческото и културно наследство и развитието на добри съседски отношения между България и Гърция.

 

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>19°C
Слънчево
Температура: 19°C
Усеща се като: 19°C
Вятър: североизток
Сила: лек полъх, 2.2 m/s

Времето със sinoptik.bg