Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

„Цигуларката на Бога“ с Доротея Тончева ще даде нов живот на обичаната рубрика

cigГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

БНТ под ръководството на Емил Кошлуков има сериозното намерение да реанимира едновремешната си рубрика „Телевизионен театър“. А на казанлъчани се падна честта да

дадат нов живот на ТВ-театъра със своята постановка „Цигуларката на Бога“ по текст на Стефан Цанев. В моноспектакъла се изявява известната Доротея Тончева, която разказва живота на една виртуозна изпълнителка, за нейните радости и дилеми, за стремежа към съвършенство, което е другото име на Бога. Пиесата на Стефан Цанев бе играна премиерно на сцена през 2018 година и спечели наградата „Аскеер“ за драматургия. През миналата година амбициозният директор на казанлъшкия театър Димитър Кабаков покани звездния дует да постави своето произведение в Града на розите. Режисьор е младият Мартин Киселов, синът на легендарния режисьор Младен Киселов. В постановката участва и една млада казанлъшка надежда в лицето на актьора Петър Петров.

Всъщност, БНТ вече изтупа от праха и забравата няколко тв-постановки от старо време и ги показа на своята аудитория. Поради финансови съображения, националната медия има намерения да заснеме отначало по-камерни постановки.

 

  

 

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>-1°C
Ясно
Температура: -1°C
Усеща се като: -1°C
Вятър: северозапад
Сила: тих, 1.2 m/s

Времето със sinoptik.bg