Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Кампанията се проведе под мотото „Дай живот в Казанлък - да подкрепим родилно отделение“

bebeГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

21 130 лв. е събраната сума в дарителската кампания в подкрепа на АГ отделението на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, която започна на 5. декември миналата година. Добрият

резултат бе съобщен днес, навръх Бабинден, от заместник-кмета Лилия Цонкова. Така съвместната инициатива на Община Казанлък, СНЦ „Бъдеще за децата“ и МБАЛ ще има възможност да изпълни своята цел и да закупи второ модерно родилно легло. От даренията ще бъдат закупени и два модерни гинекологични стола за приемния кабинет и малка операционна.

Заместник-кметът на община Казанлък по „Проекти с външно финансиране и образование“ Лилия Цонкова поздрави специалистите за Бабинден и пожела в Казанлък да се раждат повече деца. Тя припомни главните цели на кампанията: по-разпознаваемо казанлъшкото родилно отделение, което обслужва жителите на 5 общини, с по-добри условия за работа на персонала и осигуряване на по-уютна и спокойна атмосфера за родилките в най-важния момент от живота им. „Кампанията доказа, че казанлъчани искат родилното отделение в Казанлък да продължи да съществува“, обобщи Лилия Цонкова.

Изпълнителният директор на СНЦ „Бъдеще за децата“ Мария Гинева отчете набраните средства: 42 финансови дарения, от които 14 на бизнес организации, 15 – от частни дарители, 12 – от различни благотворителни инициативи. Широка подкрепа идеята за подобряване на условията в АГ-отделението е срещнала сред почти всички детски градини, училища, читалища и социални заведения. Те активно подкрепиха реализирането на редица коледни благотворителни базари. На инициативата откликнаха и момичетата и момчетата от Младежки общински съвет – Казанлък, които организираха фотосесия с Дядо Коледа на централния площад „Севтополис“.

Освен финансовата подкрепа за младите лекари – специализанти, за да остават и да се развиват в лечебното заведение, от тази година ежегодна общинска стипендия е заложена и за медицинските сестри и акушерки. „Към тези 15 000 лв., които Общината ежегодно заделя за лекари-специализанти от 2020 г., в общинския бюджет са заложени още толкова, за да бъдат привлечени към развитие и запазване на работните си места в местната болница и медицинските сестри и акушерки“, подчерта зам.-кметът Лилия Цонкова.

С благодарност към всички, които откликнаха, организаторите напомнят, че всеки може да подпомогне АГ-отделението към МБАЛ “Д-р Христо Стамболски“ и извън кампанията със средства от благотворително събитие или конкретна сума на следната банкова сметка:

 Банка ДСК

IBAN BG82STSA93000013794439

BIC STSABGSF

СНЦ „Бъдеще за децата“

основание: за родилно отделение

 

  

 

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>-1°C
Ясно
Температура: -1°C
Усеща се като: -1°C
Вятър: северозапад
Сила: тих, 1.2 m/s

Времето със sinoptik.bg