Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Дарението е от Държавната консолидационна компания

kolГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Днес казанлъшкият Дом за пълнолетни лица с деменция „Димитър Папазов“ получи дарение от 15 нови рингови инвалидни колички. Те бяха осигурени за възрастните хора от Държавната консолидационна компания (ДКК). Компанията дари на област Стара Загора общо 50 инвалидни колички. От тях 20 са предназначени за МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, 15 – за Дома в Казанлък и 15 – за Дома за възрастни с физически

увреждания в Стара Загора. Количките са произведени в пловдивския авиоремонтен завод „Авионамс“, който е част от Държавната консолидационна компания.

В момента в Дом „Димитър Папазов“ живеят 70 възрастни хора – мъже и жени. Капацитетът е изцяло запълнен. Женското отделение бе ремонтирано основно през 2015 г. Социалното заведение осигурява нормални условия на живот, за рехабилитация и денонощно медицинско обслужване на 70 души с деменция от цяла Югоизточна България.

Директорът на Дома Лалка Иванова и нейните колеги изказаха дълбоката си благодарност към дарителите от ДКК. Количките са от първа необходимост за възрастните хора, защото много от тях се придвижват трудно. Те ще улеснят както тяхното ежедневие, така и дейностите на медицинския персонал по обгрижването им.

 

   

   Lema BG

lloonnm

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>8°C
Облачно
Температура: 8°C
Усеща се като: 5°C
Вятър: юг
Сила: слаб, 4.6 m/s

Времето със sinoptik.bg