Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Още 17 са следващите одобрени семейства, които Община Казанлък ще подкрепи

poerГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Кметът на Община Казанлък връчи днес ваучери за еднократна помощ за новородени деца на първите одобрени 11 казанлъшки семейства. „Много мислихме как да гарантираме, че тази подкрепа ще отиде при децата, които наистина ще бъдат отглеждани с любов, защото искаме да подкрепим отговорните родители“, сподели Галина Стоянова. Еднократната финансова помощ в размер на 500 лв., под формата на ваучери за

закупуване на пелени за еднократна употреба и детски храни за бебета на територията на община Казанлък, ще важи за 23 търговски обекта за пазаруване, различни по големина, което предоставя широк избор на майките и татковците.

 Сред първите 11 подкрепени 2 са бебета, родени по време на пандемията, а едно се е появило на бял свят с помощта на общинската програма „Ин витро“ за подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми. Някои от децата имат брат или сестра, които ги посрещат в семейството с 10, 12, дори 18 години разлика.

 След като в началото на третия си мандат кметът Галина Стоянова обяви, че неин приоритет ще бъдат по-социални политики, тя предложи, а Общински съвет – Казанлък прие на редовна сесия през месец март т.г., Наредба № 17 за реда и условията за отпускане  на еднократни финансови помощи на граждани на община Казанлък. Така, считано от 13.04.2020 г., за всяко дете, родено от 01.01.2020 г. до края на годината млади семейства могат да кандидатстват за отпускане на еднократна финансова помощ. Социалните мерки на кмета целят да поощряват раждаемостта, да задържат младите хора в училище до получаване на средно образование, образованите млади семейства да останат да живеят и работят в община Казанлък и да бъдат привличани нови млади хора. Сред предприетите подобрения са достъпна детска кухня, ниски такси с качествено хранене за децата, обновена среда на детските ясли и градини. „Ако този проект е успешен, ще продължим с грижи и към подрастващите деца“, увери Галина Стоянова и пожела на родителите да отгледат здрави и умни деца, които да ни наследят и да обичат Казанлък като нас.

 Още 17 са следващите одобрени казанлъшки двойки, които Община Казанлък ще подкрепи. Младите семейства могат да кандидатстват за еднократната финансова помощ през цялата година, ако отговарят на условията, публикувани на сайта на Общината тук: https://www.kazanlak.bg/page-9668.html

 

 

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>24°C
Слънчево
Температура: 24°C
Усеща се като: 24°C
Вятър: североизток
Сила: лек полъх, 1.8 m/s

Времето със sinoptik.bg