Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Давид Кулев заминава да учи в Художествената академия в Ротердам

waswreГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Казанлъшката публика се разделя /временно/ с един млад талант – Давид Кулев, който е събрал свои творби в изложбата „Нещата, които видях“. Мястото на срещата-изпращане е Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства. Участник в Първи и Втори салон на казанлъшките фотографи, във фотопленера „В Долината на розите 2019“, в Младежката изложба в зала „Байер“ - Стара Загора. Организатор и участник в съвместната изложба „Посоки“ на таланти от НУПИД „Акад. Дечко Узунов“ и в Графити феста „Ти решаваш“. Възпитаник на казанлъшката Художествена гимназия, бъдещ студент в Академията по изкуства “Вилем де Кунинг” в Ротердам, Холандия. Носител на 3 първи, 3 втори и 2 трети места от национални конкурси за живопис и фотография.

Вдъхновението си Давид търси навсякъде, защото вярва, че изкуството е неизменна част от всекидневието ни. Във всяко творение намира красота, изящество и романтика, които запечатва в съзнанието си. Оставя се на порива на състоянията и интуицията да го водят към изкуството. Затова експериментира в много посоки, чете, учи се и пробва нови техники. За своята първа самостоятелна изложба Давид е подготвил селекция от творби от последните три години, изразил е себе си чрез живопис, фотография – цифтора и аналогова, и цианотипия.

Към всичко това, на вернисажа на 3. август /понеделник/ очаквайте и бонус - жива акустична музика и поезия. Заповядайте в двора на музея от 18:00 часа.

 

 

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>24°C
Слънчево
Температура: 24°C
Усеща се като: 24°C
Вятър: североизток
Сила: лек полъх, 1.8 m/s

Времето със sinoptik.bg