Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

От днес музейните обекти отварят врати за посетители

JJHFГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Новината – след локдауна заради пандемията отваря врати за посетители Исторически музей „Искра“ – Казанлък. Ето работното време на отделните обекти:

-  от 9:00 до 17:00 часа за тракийските гробници в района на гр. Шипка (Долината на тракийските владетели) и Казанлъшка гробница (копие).

-  от 9:00 до 17:30 часа за Исторически музей „Искра“ – постоянна експозиция и Музей на розата.

При спазване на всички противоепидемични мерки, на вниманието на публиката ще бъдат представени и три забележителни изложби:

  • Регионален исторически музей – Габрово гостува в Музей на розата с изложбата „Шевици и накити от облеклото на габровката XVIII – XIX век“. В нея са представени 47 културни ценности от фонд „Етнография“ – 18 сокайни шевици, 23 пафти, 4 гривни, колан,  пръстен. Посетителите със специален интерес към бродериите и везбарското изкуство ще могат да си закупят каталога „Габровски сокайни шевици”.
  • Във фоайето на Музея на розата може да бъде разгледана постерна изложба, посветена на 200 години от розотърговската дейност на казанлъшкия род Папазови. Тя представя историята на рода и приноса на фамилията за признанието на българското розово масло на световния пазар.
  • Национален археологически институт с музей при Българска академия на науките гостува на Исторически музей "Искра" с изложбата „Огледалото на времето: Женската красота през вековете“. Тя може да бъде видяна в Мултимедийната зала на ИМ „Искра” - Казанлък, като в сегашния си вид в нея са включени 127 находки от фондовете на Националния археологически институт с музей при Българска академия на науките и на ИМ „Искра” – Казанлък. Представени са и експонати, непознати на широката публика.

         

 

 

   Fluida

   Lema BG

lloonnm

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>0°C
Предимно облачно
Температура: 0°C
Усеща се като: -1°C
Вятър: северозапад
Сила: тих, 1.3 m/s

Времето със sinoptik.bg