Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Халил Летифов ще отговаря за транспорта и информационните технологии

halГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Казанлъчанинът Халил Летифов стана заместник на Мустафа Карадайъ. Тримата нови заместник-председатели на ДПС бяха избрани на онлайн заседание на Централния съвет на партията. Освен нашенеца, това са депутатът Йордан Цонев и Станислав Анастасов, който беше министър на околната среда и водите в последните два месеца от правителството на Пламен Орешарски (БСП и ДПС) през 2014.

Общо зам.-председателите на ДПС са петима. Постовете си запазват кметът на Кърджали - Хасан Азис и депутатът Ахмед Ахмедов.

И още - „позеленяването“ на ДПС не е изненада. Насочването на Движението към „зеления пакт“ беше обявено още на Националната конференция през декември, когато Карадайъ беше преизбран за председател. Тогава пактът беше посочен като основен приоритет на ДПС в следващите години. Да припомним, че зад зелената политика на ЕС стоят и големи пари.

Според социолога Андрей Райчев, след подкрепата от Ердоган ДПС вече е убедено в своята безалтернативност в страната, затова естествено е погледнало към голямата европейска тема – „зеления пакт“. “Доган разпознава далновидно това като най-важния въпрос на управленско ниво, което значи, че има и стремеж за електорално разширяване и солидно представяне на изборите”, коментира Райчев.

 

 

   Fluida

   Lema BG

lloonnm

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>0°C
Предимно облачно
Температура: 0°C
Усеща се като: -1°C
Вятър: северозапад
Сила: тих, 1.3 m/s

Времето със sinoptik.bg