Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Яница Станчева трябва да разреши сериозни дилеми на новия пост

ioioklГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Издателката на в-к „Долина“ оглави казанлъшката общинска структура на Национално движение „Русофили“. Яница Станчева замени на поста досегашния председател Атанас Бозов, който ръководеше структурата от близо четири години. Той пък смени през май 2017 година известния в левите среди Ангел Попов. Яница, заедно с брат си Божидар, наследиха в печатарския бизнес своя баща Христо Станчев. От 2002 година

сем. Станчеви издават и местния вестник „Долина“. 43-годишната издателка е завършила висшето си образование в Нов български университет.

На новия си пост Я. Станчева трябва да взема важни решения – относно участието на членската маса на НД „Русофили“ в предстоящите парламентарни избори. Дилемата тук е – кого ще подкрепят казанлъшките русофили: партията „Възраждане на отечеството“ на своя вожд Николай Малинов, или БСП?

Да припомним думите на Малинов: „Не движение „Русофили“ прави партия, а част от ръководството. Тези хора, които смятаме, че културното русофилство трябва да бъде надградено и защитено с партийно-политическите средства“. Малинов получи подкрепа от партията на Путин; той нарича русофобите фашисти и ще се бори за излизане на България от НАТО. Пряката му цел на априлските избори е да събере 200 000 гласа. За да реши тази задача той трябва лъвски да се пребори за електората на Нинова.

 

 

   Fluida

   Lema BG

lloonnm

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>-1°C
Предимно облачно
Температура: -1°C
Усеща се като: -3°C
Вятър: северозапад
Сила: тих, 1.4 m/s

Времето със sinoptik.bg