Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

37-годишният пилот от гражданската авиация загина при автомобилна катастрофа

dabsmГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Един от най-позитивните и храбри хора ни напусна. Пилотът от гражданската авиация Йордан Йорданов загина при автомобилна катастрофа на магистрала „Хемус“, недалеч от Провадия. Вечно засменият Данчо всъщност е инженер от софийския Технически университет, но след дипломирането си безпределната му любов към небесата и летенето надделя. С храброст и упорство той сбъдна мечтата си

за полет, завършвайки специални курсове за пилот в гражданската авиация. И близо 10 години летя в небето над Европа, Азия и Африка.

В паметта на казанлъчани Данчо ще остане и като един от първите и вероятно най-дългогодишен участник в богоявленския ритуал на изваждане на Кръста от Старата река. Когато извадеше той Кръста, споделяше, че през цялата следваща година усещал върху себе си Божията благодат и благослов.

След себе си Данчо остави три малки деца, две от които са близначета. А на нас завеща, че с усмивка, желание, вяра, храброст и упоритост всяка човешка мечта е постижима.

Благодарим ти, Данчо!

Най-искрени съболезнования за приятелското семейство Йорданови! Скръбта ни е голяма, но е голяма и надеждата ни, че никой и нищо не може да раздели хората, които се обичат. Бог да прости и да упокои душата на нашето момче в Рая!

 

dosw

 

 

  

 

 

sa

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>13°C
Променлива облачност
Температура: 13°C
Усеща се като: 13°C
Вятър: северозапад
Сила: лек полъх, 2.1 m/s

Времето със sinoptik.bg