Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 uubb

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

От 12 до 13 часа джипитата в Поликлиниката ще приемат само пациенти с коронавирусни симптоми

KORAQГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

От днес, 1. септември, личните лекари използващи кабинети в сградата на казанлъшката Поликлиника ще приемат всеки ден по „червен коридор“ от 12 до 13 часа само пациенти с коронавирусни симптоми. Това е разпоредил управителят на общинското дружество ДКЦ „Поликлиника - Казанлък“ ЕООД, д-р Красимир Пейчев. Заповедта е в изпълнение предписание на РЗИ - Стара Загора. На задължителна

изолация и болнично лечение подлежат пациентите над 60-годишна възраст, при тежко протичане на инфекцията. Към ковид-отделенията ще бъдат насочвани също пациенти с тежко клинично протичане на заболяването – температура над 38 градуса, задух или затруднено дишане, отделяне на храчки. На болнично лечение ще подлежат и лица с придружаващи хронични заболявания и имунен дефицит.

На задължителна изолация и 14-дневно домашно лечение подлежат асимптомните лица, които са заразоносители. А също и пациенти с леки клинични оплаквания: температура под 38 градуса, кашлица, загуба на вкус и обоняние, стомашно-чревни симптоми, без промени в психическия статус /объркване или летаргия/, без придружаващи хронични заболявания и имунодефицит.

От днес в Поликлиниката възстановява своята работа и специализираният Ковид- кабинет, който прераства в Ковид-зона. Целта на Зоната е да облекчи работата на болничните ковид-отделения, като поеме по-леките случаи. Пациентите ще имат право на два безплатни прегледа в рамките на 10 дни. Работното време е от 7:30 до 16 часа. Входът към Ковид-зоната е от западната страна на Поликлиниката, където се намираше белодробният кабинет.

 

 

 

   kdjfsj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>15°C
Променлива облачност
Температура: 15°C
Усеща се като: 15°C
Вятър: запад
Сила: тих, 0.9 m/s

Времето със sinoptik.bg