Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Руско-литовското семейство живеело в луксозна къща близо до супер-центъра

skdjaГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Съпругата на руския учен-оръжейник и доскорошен шеф на направление „Кумулативни снаряди“ при казанлъшкия „Арсенал“ д-р Сергей Зоненко - литовската гражданка Олга Гелдке, е имала обща фирма с двама британски граждани, показва справката в Търговския регистър. Според регистъра, великотърновското дружество „Денали“ ЕООД е учредено през 2009 година с много широк спектър от

дейности от британците Кенет Хари Денби и Алисън Райт. Към тях по-късно се присъединява и литовката, която през 2014 година става едноличен собственик и управител. Фирмата е активна и към момента, но на дадения за контакти мобилен телефон отговаря съвсем друга жена, която не скри изненадата си, че я търсят журналисти.

Литовката Олга Гелдке, /която е била назначена като конструктор в ръководеното от съпруга ѝ направление/, Сергей Зоненко и синът им Венеамин са с постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“ след определение на състав на старозагорския окръжен съд от 9. октомври по дело за кражба на чувствителна информация , собственост на оръжейницата „Арсенал“.

Четете още по темата ТУК

 

 

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в КазанлъкВремето със sinoptik.bg