Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

804 000 лв. бяха вложени в реновирането на важното за цялата Долина здравно заведение

poleaГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Община Казанлък насочи внимание към най-важното за човека – здравето, дейностите и придобивките в сферата на здравеопазването и в Деня на българската община, 12. октомври. На откриването на изцяло реновираната сграда на общинското дружество Диагностично-консултативен център „Поликлиника Казанлък“ приветствие поднесе кметът Галина Стоянова. Тя подчерта, че и ДКЦ, и МБАЛ са общински

структури, а техните управители са и общински служители. „Бъдете здрави и не забравяйте, че да служиш на обществото означава чест и достойнство! Защото да бъдеш управител на здравно заведение се изискват не само качества на добър лекар, а и на всички човешки качества, и то в партньорство с общински, държавни и частни институции“, заяви Г. Стоянова в приветствието си.

Управителят д-р Красимир Пейчев разказа за извършените дейности и отбеляза със задоволство, че през цялото време на ремонта дейността на дружеството не е била преустановена. Д-р Пейчев благодари за търпението на колеги и пациенти. „Единственото ми оправдание пред всички е крайният ефект от свършената работа“, сподели той.

„За изминалите месеци спечелихме доверието на големи и малки фирми, на много хора, които с ценни дарения подпомогнаха обновяването на Поликлиниката и нейните дейности“, каза д-р Пейчев, като изтъкна активната профилактична работа в пандемична обстановка.

Понастоящем в ДКЦ - Поликлиника са на разположение 55 кабинета, където работят 34 лични лекари, 11 специалисти под наем, 24 лекари и 10 стоматолози. Заведението разполага и с 16 специализирани медицински кабинета, лаборатория по образна диагностика, клинична лаборатория, манипулационна и сектор по физикална и рехабилитационна медицина.

През месец януари тази година започна изпълнението на проект "Внедряване на мерки за енергийна ефективност на ДКЦ – Поликлиника, гр. Казанлък" с финансовата подкрепа на Национален доверителен екофонд по Инвестиционна програма за климата. Общата стойност на проекта възлезе на 804 008.41 лв., от които близо 120 000 лв. е съфинансирането от бюджета на Община Казанлък.

Извършените строително-ремонтни дейности в сградата целят повишаване енергийната ефективност на заведението и намаляване емисиите на парниковите газове. В рамките на 7 месеца бяха извършени дейности като топлоизолация на фасади, топло- и хидроизолация на покрива, топлоизолация на сутеренните стени и тавани при английските дворове, подмяна на дограма, подмяна на осветителни тела в общите части на сградата и осигуряване на противопожарната ѝ безопасност. Със собствени средства на общинското дружество в размер на 72 000 лева са обновени кабинетите, ремонтиран е партерният етаж, оформени са нови входове и техните стълбища, изграждени са интернет мрежа и видеонаблюдение.

Обновената сграда на Районна поликлиника – Казанлък бе осветена от Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан с отслужване на тържествен водосвет за здраве и благоденствие. „Радвам се на поредната обновена сграда в община Казанлък, защото когато всичко се върши с любов, то винаги е благопреуспяващо и винаги е по Божие допущение“, каза дядо Киприан и подари на екипа на Районната поликлиника икона на свети Иоан Рилски, небесния покровител на българите.

Лечебното заведение е пряк наследник на създадената през 1948 година първа поликлиника при Околийски народен съвет - Казанлък. От 1977 година функционира новата база на поликлиниката, но оттогава досега никога не е правен цялостен ремонт. Диагностично-консултативен център „Поликлиника Казанлък“ е най-голямото здравно заведение за извънболнична медицинска помощ в Община Казанлък, което обслужва населението на пет общини - Казанлък, Павел баня, Мъглиж, Гурково и Николаево.

Да е честита новата сграда на ДКЦ Поликлиника в Казанлък на всички!

Честит празник!

 

 pky

 

 

 

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в КазанлъкВремето със sinoptik.bg