Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Теа Арезу завоюва бронзов медал на Европейското първенство в Италия

ergbetghГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

За втора поредна година за Спортист на Казанлък за 2022 бе избрана Теа Арезу от Спортен клуб ,,Аргус ММА“ с треньор Красимир Аладжов. Към многобройните си успехи на спортния терен през изминалата година Теа добави бронз за националния отбор от Европейското първенство в Италия. Спортните ѝ постижения получиха признание от Българската спортна федерация по ММА. Тя бе отличена измежду

десетки спортисти, които радваха казанлъшката публика с победите си през миналата година.

Плакет за Спортист № 2 и грамота за висок принос в сферата на спорта в Казанлък получи Илиян Дянков от Спортен клуб по карате ,,Шори Доджо“, който завоюва II индивидуално и III отборно място на Световното първенство по карате до-шотокан през 2022 и стана първият българин завоювал 6-и дан на престижната Японска Карате Асоциация.

Под номер 3 специалната комисия класира състезателя, вече избиран за Спортист на годината през 2018 - Любомир Богданов от Клуб по таекуондо ,,Кентавър“ с треньор Николай Богданов. Любо стана 9-и на Европейското първенство при мъжете, първи на престижен международен турнир и зае почетното трето място на Държавното първенство.

,,Отбор на годината“ стана Волейболен клуб ,,Казанлък“ с председател Васил Аргиров. Възпитаничките на Деко Григоров заслужиха това отличие заради завоюваното от тях трето място в Държавното първенство при жените в Демакс Лига. А за Треньор на 2022 комисията избра майстора на спорта по спортна гимнастика Мариана Ламбова, която изведе на първите места в Държавното първенство категория „Б“ ансамбъла и състезателките по художествена гимнастика от клуб „Розова долина“.

 

 

 

 

 

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в КазанлъкВремето със sinoptik.bg