Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА МАКЕДОНИЯ

Споделете ме

Издадоха заповед за издирване на бившия македонски премиер Груевски

gruyГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Днес издадоха заповед за общодържавно издирване на бившия македонски премиер Никола Груевски. Тя е издадена от вътрешното министерство на страната по искане на Наказателния съд в Скопие. Искането бе

отправено, след като в продължение на няколко дни съдебните куриери безуспешно търсеха на домашния адрес Груевски, за да му връчат заповедта за започване на изтърпяване на двегодишната му присъда. Бившият министър-председател на Македония няма паспорт и, според решение на Апелативния съд от 23. юли, той трябва да се явява поне веднъж месечно в Наказателния съд. Груевски получи две години ефективна присъда по делото „Танк“ за закупуването на служебния му „Мерцедес“ за над 650 000 евро, докато беше премиер. Груевски управлява еднолично Македония в продължение на 10 години - до януари 2016 година. Той бе принуден да подаде оставка след масови протести и разкритията за тежки корупционни схеми, натиск върху съдебната система и тотален контрол над медиите.

С досегашното си поведение, включително докато беше начело на Македония, Груйо /както фамилиарно го наричат край Вардара/ показа, че е човек на крайностите. Със сегашното си неявяване пред съда и в затвора, той доказва едно устойчиво поведение на незачитане на закона. Ще се стигне ли дотам малкият диктатор да поиска политическо убежище в Белград? Или ще партизанства из македонските чукари, в очакване към него да се присъедини и Георге Иванов, комуто се пече 5-годишна присъда за незачитане на Конституцията?

 

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Битоля

Битоля
Битоля - Температура: <b/>17°C
Ясно
Температура: 17°C
Усеща се като: 17°C
Вятър: северозапад
Сила: тих, 1.3 m/s

Времето със sinoptik.bg

Времето в Охрид

Охрид
Охрид - Температура: <b/>16°C
Ясно
Температура: 16°C
Усеща се като: 16°C
Вятър: североизток
Сила: лек полъх, 1.6 m/s

Времето със sinoptik.bg

Времето в Скопие

Скопие
Скопие - Температура: <b/>20°C
Предимно ясно
Температура: 20°C
Усеща се като: 20°C
Вятър: запад
Сила: тих, 1.1 m/s

Времето със sinoptik.bg

halba