Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

Частично е скъсана дига на язовир "Козарево", две села са евакуирани

NavodnenieГБ

В общините Гълъбово и Опан е обявено бедствено положение след обилните валежи в област Стара Загора. До момента екипи на областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" са евакуирали 25 души. От 02:00 ч., когато е подаден първият сигнал, до 11:00 ч. днес в Оперативния център към ОУПБЗН са постъпили над 300 сигнала от различни населени места в областта.

Служители на ОУПБЗН са извършили дейности в над 30 населени места. Със заповед на зам.-областния управител Теодора Иванова е въведен Плана за защита на населението при бедствия в частта "Наводнения". Проведени са няколко заседания на щаба към Областния управител за изпълнение на плана при бедствия за вземане на конкретни решения за управлениe на силите на Единната спасителна система.

Според информация от пресцентъра на МВР, водната стихия е заляла 18 села на територията на Старозагорска област. Най-засегнати са Еленино, Арнаутито, Богомилово, Ловец, Ракитница, Кирилово, Петрово, Михайлово, Християново и Опан. На много места е извършена евакуация на застрашени хора. Към момента не се извършват отводнителни действия, защото все още не са спрели валежите.  

Действия по евакуация са извършени и в два квартала на град Гълъбово. Населеното място е без електричество. Поискана е помощ за предоставяне на високо проходима техника от мини „Марица  Изток". Получен е сигнал за частично скъсана дига на язовир Козарево, община Стара Загора. Населението в селата Тракия и Бял извор, които са под този водоем, е оповестено и евакуирано. Всички язовири на територията на област Стара Загора преливат контролируемо през преливниците си.

 

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара Загора

Стара Загора
Стара Загора - Температура: <b/>4°C
Предимно облачно
Температура: 4°C
Усеща се като: 4°C
Вятър: север
Сила: безветрие, 0.0 m/s

Времето със sinoptik.bg