Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

park-novГБ

Кметът Живко Тодоров и Даниел Аттарян – представител на консорциум „РСРП" от София подписаха днес договор за изграждане на парк от 70 дка на мястото на бившите артилерийски казарми в областния град, на обща стойност 3 665 666 лв. без ДДС. Три консорциума са участвали в откритата процедура за възлагане на обществена поръчка.

За изпълнител е избран консорциум „РСРП" от София с участници – Стройкомерс ЕООД, ЕТ "Архид - Димитър Динев” и „Р.С. Инженеринг" ЕООД.
"Благодарни сме за прехвърлянето на терена с обща площ 90 дка, бивша собственост на МО, както и за финансирането с 4 млн. лева, осигурено от предходното правителство", каза кметът Живко Тодоров. В парка ще бъдат проектирани пешеходни и велоалеи, осигуряващи достъп до отделните му зони. Велоалеите ще бъдат свързани с велоалейната мрежа, проектирана по проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в гр. Стара Загора". В района на парка се предвижда изграждането на площадно пространство с прилежащи заведение и открита сцена. Предвижда се зона за спорт с игрища за минифутбол, баскетбол, бадминтон /волейбол/, тенис-корт, както и трибуни със 100 места. Крайният срок за реализиране на парка е не по-късно от 15 декември тази година.

  

 

   

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара ЗагораВремето със sinoptik.bg