Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

pojar-kolaГБ

Днес областният управител Димитринка Петрунова присъства на отбелязването на професионалния празник на служителите от Регионална  дирекция „ПБЗН” Стара Загора и отбелязването на 109-годишнината от създаване на структурите им на републиканско ниво.  Тя поздрави всички бивши и настоящи служители на структурата и връчи поздравителен адрес на инж. Стоян Колев, директор на РД ПБЗН. 

След церемонията бе проведена демонстрация за възможностите на противопожарната специализирана техника на пожарните и спасителни екипи. Огнеборците представиха спасителна акция за изваждане на пострадал човек при ПТП от автомобил, гасене на симулиран пожар на газов котлон, както и действия при гасене на пожар на височина.

Акцентът на демонстрацията бе новата автомеханизирана противопожарна стълба „Ивеко Магирус – M32L “, която служи  за ликвидиране на пожари във високи сгради и извеждане на застрашени при отрязани пътища хора. Стълбата е с височина 30 метра и позволява на огнеборците да достигнат до 8-я етаж. Вторият автомобил е от тежък клас, високопроходим, с резервоар за 8 тона вода. Модерното оборудване е доставено по проект „Модернизация на структурните звена на Национална служба пожарна безопасност и защита на населението” в рамките на Оперативна програма “Регионално развитие”.

  

 

   

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара ЗагораВремето със sinoptik.bg