Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

Градът на липите е сред 21-те финалисти на конкурса "Предизвикателство за кметове"

kmet-SZГБ

В социалната мрежа вече може да бъде видяна снимката на старозагорския кмет Живко Тодоров и екипа, подготвил проекта, с който Стара Загора участва в конкурса „Предизвикателство за кметове" на фондация "Блумбърг". Градът е сред 21-те финалисти, борещи се за наградата от 5 млн. долара на фондацията на бившия кмет на Ню Йорк.  Идеята е старозагорци да подкрепят града си като най-иновативен на @BloombergDotOrg#MayorsChallenge RT . Тяхното участие няма да повлияе на класирането на вашия град, но ще увеличи популярността му и ще го направи различим в света на иновативните общински лидери, както и за медиите, твърдят от екипа на Блумбърг, които посетиха Стара Загора и се срещнаха с кмета Живко Тодоров и екипа на проекта.
Старозагорци, които желаят да изразят подкрепата си за своя град могат да публикуват в социалните мрежи и своя снимка с #PickStaraZagora.
Снимката на старозагорския екип ще бъде споделена на http://instagram.com/bloombergdotorg, заедно с тези на другите кандидати в надпреварата.
Иновативната и оригинална идея, представена в проекта на Стара Загора цели завръщането на младите и образовани хора от чужбина, чрез създаване на възможности да развиват собствен бизнес. Тя е оценена от 12-членна независима комисия, съставена от експерти по иновации и градоустройство, професионалисти от частния, обществения и социалния сектор - университетски преподаватели, членове на фондации и неправителствени организации, инвеститори и членове на научни институти от Италия, Холандия, Франция, Германия, Дания, Норвегия, Англия, Португалия и т.н.
Регламентът на конкурса предвижда и още четири награди по 1 млн.лв. за отличените проекти. Продължителността на проекта е 36 месеца. Подготовката му и участието на Община Стара Загора в конкурса не струват нито лев на общинския бюджет.
Победителят в конкурса трябва да стане ясен до края на този месец.

  

 

   

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара ЗагораВремето със sinoptik.bg