Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

ГБ

rik

Днес, 10 август, при областния управител на Старозагорска област Живка Аладжова се проведоха консултации за определяне състава на Районната избирателна комисия за 27-и Многомандатен избирателен район за предстоящите избори за народни представители в Народно събрание на 5 октомври.

В консултациите участваха представители на парламентарно представените партии и коалиции, както и на партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени.
РИК – Стара Загора ще бъде съставена от 19 души, включително председател, двама заместник-председатели и секретар. Председател ще бъде Таньо Брайков от ПП ГЕРБ. Съотношението между партиите и коалициите в РИК – Стара Загора е както следва: за ПП ГЕРБ – 7 членове, за „Коалиция за България” – 6 членове, за ДПС – 3 членове и по един за коалиция „България без цензура, ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз, Движение Гергьовден", ПП „Атака” и коалиция „Реформаторски блок”. Областният управител ще изпрати протокола от проведените консултации и всички предложения заедно с приложената към тях документация до Централната избирателна комисия, след което ще бъде утвърден и съставът на РИК. Това съобщиха за „Гласът на България” от пресцентъра на областната управа.

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара ЗагораВремето със sinoptik.bg