Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

Тамара Калинкина стана солистка на оперния театър в Града под липите

lakdГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

„Сопраното Тамара Калинкина, примадона на Националната опера на Украйна, ще работи в Държавна опера - Стара Загора. Тя пристига в Града на липите със семейството си, което също ще бъде устроено“ – съобщи директорът на старозагорската опера Огнян Драганов. Тамара Калинкина е Заслужила артистка на Украйна (2018). Завършила е Киевския държавен музикален колеж на името на Р. Глиер през 2005 г. и

Националната музикална академия на Украйна „П. И. Чайковски“ в класа на О. М. Дяченко през 2009 г. От 2004 до 2011 г. е водещ солист на Киевския национален академичен оперетен театър. От 2011 г. е солистка на Националната опера на Украйна, където изпълнява ролите на Виолета от „Травиата”, Мими и Мюзета от „Бохеми”, Маргарита от „Фауст”, Татяна от „Евгений Онегин”, Йоланта от едноименната опера на Чайковски, Лаурета от „Джани Скики”, Наталка от „Наталка-Полтавка”, Кукс от „Приказки за цар Салтан” и др.

Тамара Калинкина е лауреат на Международния конкурс за млади оперни певци на името на Р. Зандонай и на Международния музикален конкурс във Виена в категория професионален глас (2020). Гостувала е на сцените на различни оперни театри и концертни зали като Театър Виелки във Варшава, Театър Сан Карло в Неапол, Театро Реджо в Парма, Дубайската опера, Македонската опера и балет, Театър Амазонка в Манаус, Театър Серджо Кардозо в Сао Пауло, Националната опера на Естония.

 

 

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара ЗагораВремето със sinoptik.bg