Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

6 докторски банди ще разтърсят Античния форум в Зарата на 8. и 9. юли

ijtbhГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

На 8. и 9. юли в Града на липите и поетите ще се проведе първият по рода си рок фест с участието на лекарски групи – „Dr. Rock“! За първи път в България подобен форум ще събере на сцена на рок групи, в които свирят лекари. Да има поне един доктор в групата е единственото условие за участие в предстоящия рок фест „Doctor Rock“, който ще се проведе на сцената на античния форум „Августа Траяна“ в Стара Загора.

За първото издание на фестивала са поканени бандите Covers on Slippers – София, Restart Rock Band – София, The Doctors – Пловдив, GP Band – Бургас, A.CP.C – Велико Търново и домакините LED 7 от Стара Загора. Шестте групи от различни краища на страната ще вдигат градуса на двете старозагорски рок-вечери под звездите с авторски парчета и техни версии на популярни рок песни.

Идеята за единствения по рода си лекарски рок фестивал у нас се ражда в главата на един очен хирург по време на ковид пандемията, когато социалните контакти в държавата бяха стигнали почти до точката на абсолютната нула. Тогава д-р Станимир Трошев, известен офталмохирург и басист на LED 7 BAND, който в свободното си време често заменя операционната зала с репетиционната, представя проекта си за фестивал за непрофесионални „лекарски“ рок групи пред останалите участници в бенда и получава пълната им подкрепа, както и доза концертен хъс за предстоящото събитие. След малко ровене из интернет и телефонни обаждания на приятели, идеята за рок фестивала започва да се превръща в реалност. Оказва се, че в България има много лекари музиканти, желаещи да вземат участие.

Амбицията на организаторите на Doctor Rock Fest е той да се превърне в традиция и да се провежда ежегодно през първите горещи юлски вечери. Началото на тазгодишния фестивал ще бъде дадено от 19:00 ч., а входът е напълно свободен!

Събитието е подкрепено от Община Стара Загора, Очна клиника „Трошев“, Бикомед, Допелхерц, Zeiss България, РСР, Thea, доброволци и съмишленици.

 

  

 

   

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара ЗагораВремето със sinoptik.bg