Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Случаят ще се разследва с европейска заповед, тестват побойника за алкохол и дрога

sreryГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

В Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Аерогари е получен сигнал за необходимост от извънредно кацане на пътнически самолет – уточнено е, че на борда на самолет на "Ер Франс", изпълняващ полет от Париж за Делхи, има буйстващ пасажер. Това съобщи началникът на Гранично полицейско управление - Аерогара София комисар Теодор Чешмеджиев и допълни, че самолетът е кацнал на наша територия

в около 17 часа. Мъжът, индийски гражданин, е отведен в помещение за задържане и задържан за срок до 24 часа. За случая са уведомени посолството на Индия и Софийската градска прокуратура. В момента продължават процесуалните действия. Инцидентът е станал вчера.

Градският прокурор и административен ръководител на СГП Илияна Кирилова посочи, че до настоящия момент в хода на работата по случая са разпитани свидетели, а задържаният е привлечен като обвиняем. На чуждия гражданин са осигурени преводач, служебен защитник, както и присъствието на представител на посолството на Република Индия в България. Срокът за задържане е удължен до 72 часа, делото е подсъдно на Националната следствена служба – обясни още прокурор Кирилова.

Предстои изготвяне на европейска заповед за разследване, повдигнатото обвинение е по чл. 341а, ал. 3 от НК - съобщи Ивайло Ангелов от Националната следствена служба. Според информацията, събрана до момента, пасажерът е демонстрирал агресивно поведение още от началото на полета - създавал проблеми на други пътници, на екипажа, блъскал е по вратите на пилотската кабина, ударил е един от стюардите. Предстои назначаване на съдебно-психиатрична експертиза. Очакват се и резултатите от направените на задържания тестове за употреба на алкохол и наркотици. При инцидента няма сериозно пострадали хора. Полетът е продължил нормално след извеждането на буйстващия мъж от самолета и задържането му. 

Днес, 6. март,  Софийска градска прокуратура  привлече като обвиняем и задържа за срок до 72 часа индийския гражданин С.С. за престъпление по чл. 341а, ал. 3 НК, за което се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от 5 до 10 години.

 

 

   

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n