Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

И още – родни последователи на Остап Бендер си направили схема - доилен агрегат за български богаташи

golГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

По искане на Окръжна прокуратура - Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо лицето Й. Й. Българинът се издирва от белгийските власти за въоръжен грабеж, осъществен на 19. октомври 2020 година в град Пулле. На тази дата местен жител е бил нападнат и повален на алея пред неговото жилище; нанесен му е побой. В продължение на 16 часа пострадалият бил държан вързан,

а устата му била запушена. През това време са били откраднати скъпоценни предмети, между които и 38 килограма златни кюлчета. Престъплението е извършено от петима български граждани, сред които е бил и Й.Й. След грабежа бандата е избягала с две коли в Нидерландия. Белгийското законодателство предвижда „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години за подобно престъпление. Й.Й. е задържан от полицейски служители в град Несебър.

И още криминални новини - Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа 6 лица за участие в организирана престъпна група за финансови измами и пране на пари. Измамниците са арестувани при специализирана полицейска операция на служители от ГДБОП-МВР и ДАНС в София и Монтана. При акцията са претърсени офиси и жилища в столицата. Иззети са множество документи, мобилни телефони и сим карти, устройство за заглушаване на мобилни сигнали, както и луксозни автомобили - три мерцедеса и БМВ. Според събраните до момента доказателства, измамническата банда е действала от януари 2017 година при висока конспиративност на територията на цялата страна. Членовете ѝ са много харизматични и интелигентни хора, манипулативни и комбинативни. Само един от задържаните е бил осъждан. Артистичните измамници се представяли за инвестиционни посредници в дружества, занимаващи се с инвестиции и търговия с ценни книжа на международни борси и въвеждали в заблуждение състоятелни български граждани, че ако инвестират лични средства в покупка на акции в световно известни компании, могат да реализират големи печалби. С всеки потенциален клиент се сключвал индивидуален брокерски договор и се откривала индивидуална брокерска сметка. Средствата се превеждали на посочени от „брокерите“ банкови сметки, но те в действителност не са били инвестирани в ценни книжа, а били пренасочвани към сметки на други свързани дружества. Пострадали от престъпната дейност са около 200 души, сред тях и чужди граждани. Само от един от тях остапбендеровците измъкнали около 1 милион лева.

 

 

   

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n