Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Това твърди Джулиан Асандж, а неговият „колега” Сноудън изкарва наяве връзките между NSA и Мосад

SnowdenГБ

Според норвежки експерти, папата и Едуард Сноудън са най-вероятните претенденти за тазгодишната Нобелова награда за мир. Бившият служител на ЦРУ и Агенцията за национална сигурност /АНС/ Сноудън /който между другото не е завършил и средно образование/ разкри наскоро, че АНС редовно изпраща сурова и нередактирана информация на израелските служби.

Споделяните между правителства поверителни сведения обикновено се редактират, за да се прикрият някои имена или други деликатни подробности, но според Еди САЩ редовно изпращат на израелския си съюзник сурова информация, която нито се редактира, нито се цензурира. „Това е една от най-големите злоупотреби, на които сме свидетели“, заяви 31-годишният Сноудън, който получи убежище в Русия.

Неговият „колега” - основателят на Wikileaks – Джулиан Асандж пък сравни Google с Агенцията за национална сигурност на САЩ (NSA) и Специалните служби на Великобритания (GCHQ), заявявайки, че технологичният гигант се е превърнал в „приватизирана версия на NSA”, тъй като събира, съхранява и индексира данните на хора.

“Бизнес моделът на Google е шпионаж. Компанията прави 80% от приходите си чрез събиране на информация за хора, след което я компилират, индексират, изграждат профили на хората, за да се предскаже поведението и интересите им. След това тези профили се продават на рекламодатели, но и на други”, заяви Асандж.

___________________________________________

Бел. ред. На снимката е Едуард Сноудън. Използвани източници: „Sky news“, BBC, FBR.BG, „The New York Times“

  

 

   

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n