Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Едно предупреждение към Пламен, към сценаристите и техните Сценаристи: Само посмейте да продадете интересите на България!

shnГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Спряганият като основен играч – кандидат за поста премиер Петър Илиев очевидно е бил сменен в последния момент. Причината са съмнения в плагиатство от негова страна, изразени от редица юристи от Софийския университет. Десетки страници текст от една от книгите на Илиев са буквално идентични с части от докторската дисертация на друг юрист от Юридическия факултет на Софийския университет

– казанлъчанката доц. д-р Наталия Киселова. Н. Киселова отказва коментар по темата. Спорното издание е със заглавие “Компетенцията на Народното събрание” от д-р Петър Илиев. Проверка установява, че книгата на издателство “Нова звезда” вече не е налична на книжния пазар, а в Народната библиотека няма нейно физическо копие, въпреки категоричните разпоредби на Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения. Данни за нея се откриват само в електронния каталог на националното книгохранилище.

Поради опасността от мегатонен публичен скандал, сценаристите са предпочели да извадят от играта титуляра Илиев, чието членство в масонска ложа нагнети допълнителен негативизъм у общественото мнение.

Така в игра влезе резервата Пламен Николов, който е доктор по философия и успешен търговец на плажни стоки. Първите му медийни изяви оставят впечатление за леко недозрял мъж на средна възраст, който се радва на своя звезден миг. Поведението му може да се сравни с това на космонавт, който за пръв път изпада в безтегловност. Доказателства? Те ще се трупат тепърва, но най-обезпокоително прозвуча изказването му в „Панорама“, че щял да ревизира Преспанския договор!

„Докато е време - да информираме кандидата за премиер Пламен Николов. – написа в профила си политологът проф. Огнян Минчев. - Преспанското споразумение е между РС Македония и Гърция - не между РС Македония и България. Ние също имаме договор със Скопие, но да го "ревизираме", както пожела г-н Николов ще бъде много трудно и най-вероятно - много неизгодно. Най-малкото защото мощната сърбоманска общност в елита на Скопие, начело с ВМРО-ДПМНЕ, се бори точно за това - за ревизия и релативиране на договора. Този договор е несъвършен - той е недостатъчно конкретен, но ревизирането му е по-опасно от придържането към него и неговите постулати.

Бих посъветвал г-н Николов две неща. Първо, да настоява пред партийния си началник номинацията за министър на външните работи да бъде сериозна, отговорна и съобразена с предизвикателствата, с които България ще трябва да се справи, включително в двустранните отношения с Македония през следващите месеци и години. Второ, лично да осмисли и да защити пред големия си началник балансирана политика спрямо проблемите в отношенията с РС Македония, най-малкото защото един пореден провал в тази политика би нанесъл непоправими щети върху българския национален интерес, а оттам - и върху управлението на ИТН. Темата е деликатна - патосът на "Боят настана, тупкат сърца ни" е неадекватен.“

И тъй, предупреждението ни към Пламен е следното: „Драги ми господине, загърби по-бързо еуфорията от спечеленото бинго на Съдбата, и се ориентирай правилно къде се намираш – вече не си в офиса на фирмата и не продаваш плажни хавлии с картата на България. Ако решиш да продадеш Отечеството ни, нямаш идея каква Анатема ще се стовари върху клетата ти главица!“

Същото предупреждение е валидно и към сценаристите и техните Сценаристи.

Само посмейте да продадете интересите на България!

 

hav

 

 

  

 

 

sa

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n