Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Разузнаването на Киев е получило подробна техническа документация на важното транспортно съоръжение

lfjrГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Украинското разузнаване е получило подробна техническа документация за Кримския мост. Това съобщи Главното управление на разузнаването. Най-близкото обкръжение на Путин говори за "гарантираната" сигурност на Кримския мост. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков твърди, че руските военни контролират напълно ситуацията. Трудно е, обаче, да се приемат сериозно твърдения за пълната безопасност на хора,

които не са в състояние да осигурят опазването на техническата документация на стратегически обект. По-специално става дума за техническата документация „Изграждане на транспортен проход през Керченския проток“. Разузнавачите на Киев съобщават, че документът съдържа подробна информация за терена, пътната настилка, опорите на мостове, противосвлачищни конструкции, входове и изходи и цялата инфраструктура на комплекса.

Кримският мост е „цел номер 1 за поразяване“, обяви на всеослушание генерал-майор Дмитрий Марченко от ВСУ. Ген. Марченко нарече моста основно трасе за подвоз на резерви за окупаторите и заяви, че въоръжените сили на Украйна трябва да го „отсекат“.

По този повод говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви, че сигурността на Кримския мост, който свързва окупирания от Русия полуостров с Краснодарския край, е гарантирана от военните. Съоръжението е с дължина 19 км и се състои от два паралелни моста – един автомобилен и един железопътен.

За страничните наблюдатели оставаше загадка защо досега мостът все още не е атакуван от украинците, при положение, че ВСУ на Украйна разполагат с противокорабни ракети „Нептун“, собствено производство, които показаха ефективността си при атаката на крайцера „Москва“. Освен това, Киев получи и няколко партиди противокорабни ракети „Харпун“ от своите западни партньори. Легендарният Алексей Арестович /съветник на президента Зеленски/, за всеки случай се застрахова, като заяви, че мостът е трудно уязвим, тъй като се охранява от най-малко две бригади за ПВО, има постоянна въздушна ескадрила, а също и ПВО, която се осигурява от руските военни кораби. Но е твърде вероятно с пристигането на новия пакет оръжейна помощ за Украйна, който включва американските високоточни, бързоподвижни артилерийски ракетни системи HIMARS, на Кримския мост да му се случи неприятна случка.

 

  

 tgt

 

   Fluida

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq