Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Сватбена фотосесия в окопите: храбрецът Владимир се ожени на първа линия

piauГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

На фронта, в батальона на специалните сили „Диво поле“ се роди ново семейство: военнослужещият Владимир с позивна „Пеперуда“ се ожени точно на фронтовата линия. За да се омъжи за своя храбрец, булката измина 700 километра. Мария много се страхувала да отиде при бъдещия си съпруг, но истинската любов е по-силна от страха. Снимки от сватбата на първа линия бяха публикувани от Генералния щаб на

въоръжените сили на Украйна и батальона "Диво поле" във Фейсбук. А пресслужбата на батальона разказа историята на младоженците в коментар за "Украинская правда".

Владимир е боец ​​от едно от подразделенията на батальона "Диво поле", който е част от отделна бригада със специално предназначение на името на Иван Богун.

„Братята му по оръжие го описват като безстрашен боец, който евакуира ранените под обстрел, участва активно в щурмовете и спасява голям брой бойци. Той е много себеотрицателен и смел; награден е с орден III степен „За храброст“, съобщават от батальон „Диво поле“.

Мъжът постъпил в батальона още през април и от тогава не е виждал любимата си. На позициите Владимир отпразнува и рождения си ден. А съпругата на войника Мария работи в експортна фирма.

„Много искахме да се срещнем, но Владимир не можеше да напусне военната част, тъй като има много задължения. – признава тя. - И един ден ми се обади и ми направи предложение. Веднага се съгласих!”

Владимир много искаше да сподели този празник със своите другари по оръжие.

„Преживяхме много заедно, за мен беше важно моите братя и сестри да са до мен. Те са второто ми семейство“, казва храбрецът.

„Защо изминахте 700 км, за да се ожените на първа линия?“, попитаха булката, преди да подпише документите.

„Знаете, че той е самоотвержен човек, но сега ще се сети, че жена му го чака вкъщи и ще се пази повече“, усмихнала се тя.

След сватбата боецът продължава да служи в батальона. А за след победата съпрузите имат план - "да живеят в собствената си къща в прекрасния град Житомир под мирно небе".

Да припомним, че по-рано защитник на Змийския остров се ожени за своята избраница в Харков, след завръщането си от плен. Бранителят на "Азовстал" Лев Пашко, с псевдоним "Хорус", който беше освободен от руски плен, също се ожени.

 

 

 

 

  

soma 

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n