Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

На бой отиват бабите – Вагнер Пригожин вербува затворнички за фронта

kifjjutГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Мелитопол ще бъде следващият голям град, от който орките ще избягат, като „знак на добра воля“. Какво ни кара да мислим така? Ами по улиците на града се разполагат бетонни противотанкови препятствия, рашистите създават за пред началството впечатлението, че се готвят за „нов Сталинград“. Същата бе ситуацията и в Херсон, от който окупаторите позорно избягаха без бой. Ръководството на ВСУ намекна, че

следващите 2-3 зимни месеца ще бъдат решаващи. Което означава, че украинците съвсем скоро ще преминат в нова контраофанзива. Зеленски отлетя във Вашингтон за конфиденциални разговори с Байдън, а също и да мотивира Конгреса за нови военни помощи.

Очевидно е, че руският „колос на глинени крака“ има нужда само от леко побутване, за да се сгромоляса. И украинците са готови да му помогнат.

Новината от последния момент – ВСУ са успели да изтласкат орките от Бахмут, само часове след посещението на Зеленски на фронтовата линия. За да не останат назад, кремълските пропагандисти обявиха, че и Путин се разходил „в зоната на специалната операция“. Което се оказа поредната руска лъжа – просто няма как „бункерният дядо“, когото помним как трепереше за живота си по време на пандемията, да се подложи на такъв риск. И наистина, оказа се, че майн фюрер е посетил командването на южния военен окръг в Ростов на Дон, тоест на поне 1000 км от фронтовата линия.

За да прати нова порция пушечно месо за Донбас, готвачът „Вагнер“ Пригожин започна да обикаля и женските затвори в Русия, с мисията да вербува и пандизчийки. Какви ще бъдат точно функциите на тези „солдатки“, тепърва ще се уточнява. Междувременно, стана ясно, че две групи от по 20 души от затворническите вагнеровци са избягали в Крим с пълно въоръжение.

Станаха известни и поредните „геройства“ на руснаците. Орките продължават да мародерстват и да се обзавеждат с крадена битова техника, но няма логично обяснение защо са отмъкнали при бягството си от Херсон и дивите животни от местния зоопарк, сред които прочутия енот, видри, крокодил и прочие. При бяството си от Нова Каховка, руските части са забрали със себе си и болните от две психиатрични клиники. Защо? Вероятно в РФ няма достатъчно луди? Напоената с водка руска душа е абсолютна загадка…

Но най-отвратителни са опитите на рашистите да отвличат украински деца с откровеното намерение да ги превърнат в нови еничари. Медиите съобщават за десетки хиляди отвлечени деца във вътрешността на Русия, с идеята да ги превърнат в бъдещо пушечно месо за безумните планове на алкохолизираните дядковци от Кремъл. Да се надяваме, че след края на войната цялата тази гротескна кървава хунта ще бъде изправена пред Международния трибунал в Хага, а украинските деца ще бъдат върнати в Родината им.

  

soma 

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n