Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

При разгром на Русия, опозореният генералитет ще измете Путин от Кремъл

rusmedkaГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Ръководителят на военното разузнаване на Украйна генерал-майор Кирил Буданов смята, че армият на агресора ще може да воюва агресивно само до края на пролетта. „Русия изразходва огромно количество човешки ресурси, оръжия и боеприпаси. – твърди ген. Буданов в интервю за USA Today. - Руската икономика и производство не са в състояние да покрият тези загуби. Ако руската армия не постигне целите

си тази пролет, Русия ще изчерпи инструментите си, капацитета си за водене на война“.

От друга страна, между руската армия и частната „армия“ „Вагнер“ се оформят ясно забележими противоречия. По този повод, Пригожин предупреждава, че ако неговите вагнеровци бъдат изолирани /както е в момента – те получават само 20 % от нужните им боеприпаси/ от бойните действия край Бахмут, в скоро време руската отбрана ще бъде пробита от украинците на много места и фронтът ще се изтегли до границите на Русия. Главният вагнеровец даже твърди, че е възможно бойните действия да се прехвърлят и на територията на Руската федерация.

Ето и прогнозата на бившият началник на британския генерален щаб генерал Ричард Данат, който призова Запада да направи нужното, за да сложи край на войната още тази година. "Честно казано, не мисля, че сме направили достатъчно“, твърди ген. Данат. По негово мнение, Украйна може да проведе успешно контранастъпление в края на пролетта - началото на лятото, "при условие че е добре планирано и проведено и ние продължим да им предоставяме толкова техника и боеприпаси, колкото им е необходимо".

„Не съм единственият, който вярва, че няколко решителни удара, нанесени в определени точки на този много разтегнат фронт срещу руската армия, могат да сломят морала на руския войник и да пречупят гръбнака на отбраната им.“ Това заявява британският генерал.

Висшият военен е на мнение, че ако украинската контраофанзива е достатъчно добре планирана, подкрепена и изпълнена, тогава Путин просто няма да има полезни ходове и вероятно ще бъде изметен от Кремъл. „Според мен групата хора, групата лидери, които са най-недоволни в Русия в момента, това са висшите генерали“, казва Данат. Именно генералитетът, който бе опозорен чрез заповедите на Путин, ще свърши „черната работа“.

 

 

  

 

   

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n