Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Днес изтича 30-дневният срок на предварителното следствие за катастрофата

mig

ГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Днес изтича 30-дневният срок на предварителното следствие за катастрофата с българския изтребител МиГ-29, който се разби в морето на 9. юни по време на военното учение „Шабла 21“. "При издирвателната операция се установи, че пилотът на изтребител МиГ-29 майор Валентин Терзиев е загинал при изпълнението на тренировъчния полет за стрелба по въздушна цел (светеща парашутна мишена)

в нощни условия", съобщи на следващия ден министерството на отбраната. Черната кутия, която съдържа отговора за причината за трагедията, бе открита и извадена от 70 м дълбочина на 24. юни. Ако 16 дни не са достатъчни за разчитането на информацията от записващото устройство, това може да означава две неща. Първо, че разследващите смъртоносния инцидент са прекалено мудни и не си вършат добре работата. Второ – че разследващите са си изпълнили вече задачата, но хората по върха /министърът на отбраната и президентът/ умишлено се бавят да оповестят истината. Която очевидно е нелицеприятна за служебното правителство и неговия патрон.

Междувременно, служебният военен министър Панайотов, с половин уста призна, че вината трябва да се търси в ръководителите на бойния полет и на цялото учение „Шабла 21“. Тоест, в ръководеното от него МО.

Наистина ли Радев умишлено се бави да съобщи горчивата истина, която неминуемо би се отразила както на неговия рейтинг, така и на изборните резултати на покровителстваните от него политически матрьошки?

Трябва да изчакаме до сряда. Тогава вече ще е отминала президентската еуфория от софийската среща по инициативата „Три морета“. Ще е преминал и махмурлукът от шампанското на изборната победа. И ще дойде ред за скръбните вести…

 

 

 

 

 

  

 

 

sa

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n