Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

„(НЕ)ЖЕЛАНИТЕ“ разглежда чувствата на хората, поставени пред подобен съдбовен избор. Премиерата е тази вечер

ssСоня ДЖОНЕВА

Документалното театрално представление „(НЕ)ЖЕЛАНИТЕ“ разглежда проблема за абортите, емоциите и чувствата на хората, поставени пред подобен избор. То ще бъде представено днес, 17. декември (петък) от 19:00 ч. на сцената на Национален студентски дом (пл. „Народно събрание“). Представлението се базира върху преживяванията на конкретни хора в реални ситуации. Целта е

зрителите да направят изводите си, като се поставят на мястото на героите. Представлението не осъжда, а предоставя тема за размисъл. Режисьорът на спектакъла Любомир Сапунджиев споделя следното: „Спектакълът „(НЕ)ЖЕЛАНИТЕ“ е разказ-изповед за противоборството между ума и душата, между страха и любовта във всекиго от нас. Чрез средствата на документалния театър представлението съпоставя автентични, лични истории, в които един и същи акт на зачатие за едни е проклятие, а за други несбъдната мечта. „(НЕ)ЖЕЛАНИТЕ“ поставя въпроса какво е отношението ни към децата, кога гледаме на тях като на субект, като на личност и кога – като обект на нашите желания или пречка за постигането им“.

В представлението участват актьорите Мадлен Йорданова, Ива Караманчева, Биляна Бозинарева, Никол Оташлийска и Иван Станчев. Музикален съпровод – Цветослав Тошев, сценография – Михаела Михайлова. Проектът е реализиран по време на Ателие за документален театър в рамките на Фестивал за документален театър и съвременна драматургия „NEDRAma“ с подкрепата на театър „Реплика“ и Национален фонд „Култура“.

Билети за представлението може да се закупят ТУК.

Следващото представление е през февруари 2022 г.

 

  

soma 

   gwhyjk

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n