Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

Както дяволът чете Евангелието, така и руски свещеници намират „божествено“ оправдание за руските убийства

sgybcvНАШИЯТ КРЪСТ

„За да прелъсти, ако е възможно, и избраните…“ Всеки човек, който е повярвал в Евангелието, приел е кръщение и е влязъл в Православната църква може да се счита за „избран“. Избран от Бога. Но безумната и безсмислена война на клинично доказания психопат от Кремъл показа и нещо още по-ужасно от разрушенията, изнасилванията и убийствата на стотици хиляди невинни деца, жени и мъже. Православието,

което само по себе си е свръх-ценност, се оказа, че може да служи и като „камък за препъване“ за мнозина българи. Заслепени от своята християнска любов към единоверна Русия, те не успяха да забележат в какво се е превърнала междувременно Руската православна църква. В един идеологически придатък на Великоруската милитаристична имперска политика. В „избелващ препарат“, чиято цел е да представи като благородни кървавите варварства на руската окупационна армия в Украйна. Ако мислите, че горните твърдения се пресилени, прочетете последните публични изявления на руски „църковници“ по повод руските ракетни удари от 10. октомври срещу най-големите украински градове, при които бяха убити и ранени над 100 души. „Такава е волята на Христос и всичко е в името на Православието“, лукаво твърдят те.

Борис Корчевников – телевизионен журналист, генерален директор на религиозния канал „Спас“, водещ на предаването „Човешка съдба“ по канал „Россия-1“ коментира за руските зрители бомбардировките срещу Киев. Според него това се случва по молитвите на светците:

„Вечерните удари в Киев дойдоха когато Киевската печерска лавра и целият православен свят вече бяха започнали да празнуват Събора на Киево-печерските светии. Това е цяла армия от светци, покровители на Киев и на целия Руски свят, който започва от тях. Стотици и хиляди известни и неизвестни светци, лечители, свети воини, свети князе… – те са армия, която продължава да живее с нас, да воюва заедно с нас и да се застъпва пред Бога за нас. Може би някои ще се изненадат, но светиите, там горе на небето, молят Бога… за отмъщение“.

Иван Охлобистин е одиозна фигура, артист и свещеник. На митинга, организиран от Кремъл след „референдумите“, той беше един от главните поканени оратори.

„Удовлетворен съм. Ще споделя закъснялата си реакция на обстрела на Киев и други градове в страната. Не, не съм щастлив, а доволен. В противен случай не би било по човешки. Заедно със съвестта си „не-братята“ са загубили и здравия си разум. Нима не осъзнават, че в случай на тяхната невъзможна победа и запазване на териториалната им цялост ще трябва да изплатят дълговете си към Запада? Те имат много дългове, а възможностите са нулеви. Руини. А и всичко е продадено отдавна. Единственият начин да запазят земята си е да сложат оръжие и да се покаят, преди да е станало твърде късно. Няма държава – няма дългове. Русия със сигурност няма да плати на никого. И ако се върнем към дългоочаквания обстрел – надявам се, че това не е било еднократна акция и че обстрелът няма да спре докато не бъде унищожена цялата енергийна инфраструктура. Това е единственият начин да доближим мира“.

 

Александър Дугин: Нашите ракети са от любов, а украинците се държат като олигофрени. Трябва да разговаряме на църковно-славянски.

„Не разбирам какво се случва с украинците. Но… не разбирах и какво се случваше с руснаците през 1991-ва, 1993-та и след това. И ние бяхме обсебени. И ние се държахме точно така. Да унищожаваме, да бием, да дерем, да се саморазрушаваме и да аплодираме собствената си мъка – така се държат олигофрените. Днес – украинците, а вчера, неотдавна – ние. Най-лошото е, когато зъл дух влезе в любимия ви човек и… вие не можете да направите нищо по въпроса. Русия започна да се измъква от манията си по Запада преди двадесет години, едва-едва, по една чаена лъжичка на час. И това почти се случи.

Злото влиза в хората и те полудяват. Това се случва в Украйна. И, уви, нашите ракетни удари няма да отрезвят украинците – или по-скоро ще ги отрезвят, но само малко. Трябва да се пречистим, да се осъзнаем, да се събудим. Само тогава ще можем да се обръщаме към обсебените братя и обладаните от демони сестри на правилния език. Не на нецензурен, а на чист източнославянски език, без значение какъв е диалектът му. Църковнославянски, например. И най-добре именно на него… Путин пое по пътя на геополитическото отмъщение. И това е неговата мисия. Путин е Евразия, която се връща към своята субектност. И нищо друго. Всичко останало e не-Путин“.

 

------------------------------------

С посредничеството на „Двери.бг“

 

  

 

   

   gwhyjk

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n