Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

Ангел Бончев включи в своя книга над 150 чудеса, станали у нас по молитвите на св. Ефрем Нови

svetНАШИЯТ КРЪСТ

Православният публицист Ангел Бончев издаде ново, четвърто допълнено издание на книгата си “Св. вмчк. и чудотворец Ефрем Нови”. Книгата имаше своята премиера по време на първото издание на Фестивала на православната книга в Софийска епархия, който се проведе в древния храм “Св. София”. Книгата включва житие, чудеса, акатист, два молебни канона и молитви. Освен това, новото издание е допълнено с над 150

чудеса, случили се в България по молитвите на св. Ефрем Нови, както и много повече молитви за различни нужди. Включени са няколко нови глави, които в още по-голяма степен разкриват личността на игуменията на манастира на св. Ефрем - Макария, които откриват нейната свята осанка и ни доближават до нейното дело в полза на ближния приживе. Също така има и две стихотворения, посветени на св. Ефрем Нови и майка Макария – първото е от о. Павел Гърбов от Карнобат, вторият стих е от автора.

На вниманието на богобоязливите християни предлагаме едно от чудесата, случили се в България.

 

Болки – молитва – изцеление

От 3 месеца синът ми Христо Топалов страдаше от силни болки в корема, които никой лекар не може да каже от какъв произход са. Много изследвания на¬прави, но никой не можа нито лечение да даде, нито да го излекува. Днес (11 септември, бел. авт.) тряб¬ваше да пътува за София, но в последните няколко дни пак имаше болки. Тази сутрин го болеше много и с баща му настояхме да не тръгва, а и той самият в последните дни много се двоумеше за пътуването, тъй като много искаше да се поклони на свети Ефрем Нови. Ако беше тръгнал, нямаше да може да дойде в кв. Банево, където днес е изложена иконата с мощите му. Той силно се е молил свети Ефрем да му помогне за разрешаване на здравословния проблем. И връщайки се към Бургас, който е на 10 – 15 минути оттук, вече болките толкова се засилиха, че просто стоеше приведен надве. Обадихме се на наш близък лекар, който, слава Богу, имаше възможност да го оперира по спешност. Оказа се, че има възпален апендицит. Изведоха го от операционната, той е добре и ние веднага дойдохме, за да благодарим на свети Ефрем Нови. Помолих отец Серафим да прочете благодарствената молитва към свети Ефрем Нови. Не искам да мисля какво можеше да се случи.

 

Разказано пред автора на книгата през септември 2021 г.

                                                                   от Анелия Полихронова от бургаския кв. Банево

    swdwe                                                  

  

 

   

   gwhyjk

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n