Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Военнослужещи направиха обследване на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“

egrfhygtГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Военнослужещи от инженерната рота за бойна поддръжка от батальона за защита на силите на 61. Стрямска механизирана бригада, под командването на заместник-командира на ротата капитан Станимир Томов, извършиха оглед и обследване на район в близост до „Паметника на Свободата” в национален парк-музей “Шипка-Бузлуджа” в периода от 20. до 23. юни. Под формата на тактико-специално занятие бе извършено

разузнаване на местността на дълбочина до 50 см и маркиране на открити невзривени бойни припаси. Дейностите бяха осъществени във взаимодействие с директора на музея д-р Чавдар Ангелов и органите на МВР.

В резултат на разузнаването бяха открити четири силно корозирали снаряда от Руско-турската война, множество осколки, гилзи и куршуми от водените в местността бойни действия. Боеприпасите бяха транспортирани и унищожени на учебен център „Тюлбето“ на 24. юни от специализиран екип от батальона за защита на силите – Стара Загора, от състава на 2. Тунджанска механизирана бригада. Военнослужещите действаха под ръководството на капитан Иван Панайотов и в изпълнение на заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

 

kgf

 

  

 

   

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в КазанлъкВремето със sinoptik.bg