Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Ремонти и оптимална среда в пандемична обстановка ще бъдат реализирани в Болницата и Поликлиниката

kovГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Днес общинските съветници на Казанлък гласуваха единодушно да бъде осигурена финансова подкрепа за казанлъшките здравни заведения. На редовно заседание днес от общинския бюджет бяха дадени близо 300 000 лева за МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ и 80 000 лева за „ДКЦ – Поликлиника - Казанлък“. Финансирането на казанлъшката болница ще даде възможност за ремонт на отделението по хирургия. С

осигурените 250 000 лева за тази цел ще бъде осигурена адекватна среда за работа в пандемична обстановка, превеждане на инфраструктурата в готовност за посрещане на пациенти с инфекциозни заболявания. От общинска администрация обещаха да се направят необходимите процедури бързо и да бъдат намерени коректни фирми за ремонтните дейности.

С други 40 000 лева от общинските средства за МБАЛ “Д-р Христо Стамболски“ ще бъде обезпечено закупуването на скъпоструващи медикаменти, защитни облекла, дезинфектанти, зареждане на кислорос и други, за да бъде подготвено лечебното заведение за нови пандемични вълни. 80 000 лева е нужната сума за „ДКЦ Поликлиника - Казанлък“ за проектиране и изграждане на така необходимия товаропътнически асансьор. В мотивите на управителя д-р Красимир Пейчев се посочва, че съоръжението ще допринесе за свързването на петте етажа по вертикала и лесен достъп до кабинетите, което е от голямо значение по време на пандемия. Особено полезен ще бъде асансьорът за хора в безпомощно състояние.

 

  

 

   

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в КазанлъкВремето със sinoptik.bg