Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Полк. Пиотр Грела бе награден от Националния комитет за възраждане на отбранителната промишленост

phdfdГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

На Илинден, по традиция Националният комитет за възраждане на отбранителната промишленост се събира в Града на розите и автоматите, за да връчи ежегодните си отличия. Тази година неговият председател Здравко Зафиров награди Военната мисия към Посолството на Полша у нас, в лицето на военния аташе полковник Пиотр Грела. Кръглата маса се състоя във Военен клуб – Казанлък, а сред присъстващите бяха

бивши зам.-министри и политически лидери от демократичния спектър. Самият Зафиров също е бивш зам.-министър в министерствата на отбраната и на вътрешните работи.

Сред мотивите за присъденото отличие на полската дипломатическа мисия са решителността на Варшава и категоричната полска подкрепа за отбраняваща се Украйна. Макоизвестен факт е, че през последната година именно Полша е най-големият контрагент на българската отбранителна промишленост.

Полк. Грела е специалист в областта на радио-електронната борба; участвал е в полския контингент в състава на съюзническите сили в Ирак, бил е и в мироопазващите сили, разположени в Грузия след руската интервенция през 2008 година. От тези години пази много добри спомени и чувства спрямо българските военни, с които е работил заедно по време на тези мисии.

Полк. Грела благодари за отличието и подчерта, че битката на украинците не е само тяхна, не е само за тяхната свобода и независимост. „Всички ние трябва да бъдем рамо до рамо, трябва да бъдем смели и решителни, за да защитим своя свят, в който демокрацията и цивилизацията имат значение“, заяви полският военен, военноморски и военновъздушен аташе.

 

  

 

   

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в КазанлъкВремето със sinoptik.bg