Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Йоан Иванов стана лауреат на конкурса „По обратния път на дедите ни“

ioandsГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Поредно признание за таланта на младия казанлъчанин Йоан Иванов, възпитаник на клуб „Светлини сред сенките” при ОДК „Св. Иван Рилски”. Йоан, който учи във Френската гимназия „Ромен Ролан“ се представи изключително силно в Националния конкурс "По обратния път на дедите ни", организиран от Тракийско сдружение „Национална инициатива Завръщане към корените”, базирано в София. Всички лауреати на този

конкурс ще участват в изследователската експедиция „По обратния път на дедите ни“ с маршрут България – Турция – Гърция – България, която ще се проведе от 12. до 16. октомври.

Освен в литературата, Йоан се изявява успешно и в областта на киното. Той трупа опит в Клуба по сценаристика и кинорежисура към Центъра за подкрепа на личностното развитие в Стара Загора. Първото му отличие бе спечелено от Международния младежки кинофестивал в Правец. А миналото лято младият казанлъшки талант бе номиниран за най-добър режисьор в десетото издание на Международния фестивал за медийно изкуство „Пиеро“, който се проведе във Варна. Йоан бе отличен за своя късометражен филм „Забранявам“.

 

  

 

   

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в КазанлъкВремето със sinoptik.bg