Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Голямокалибреният корозирал боеприпас бе транспортиран и обезвреден

snarГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Днес, 25. август, формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от батальона за защита на силите, от състава на Втора механизирана бригада – Стара Загора, беше задействанo за обезвреждане на невзривен боеприпас, открит в землището на с. Овощник, община Казанлък. Формированието в състав от 8 военнослужещи, 1 цивилен служител и 4 единици техника с ръководител

подполковник Иван Иванов разузна, транспортира и унищожи на учебен център „Люляк” 120-мrилиметров силно корозирал снаряд. Военнослужещите действаха на основание отправено искане от главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски.

Да припомним, че наскоро при контролирано взривяване на около десетина стари артилерийски боеприпаси на полигон „Тюлбето“ възникна голям пожар. При овладяването му се включиха и военни вертолети.

Междувременно, вече трети ден формированието за овладяване и преодоляване на последствията при бедствия от състава на 61. Стрямска механизирана бригада участва в ликвидиране на последствията от наводнението в град Карлово. Военнослужещите продължават да оказват съдействие за почистване на най-засегнатите райони на града.

 

  

 

   

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в КазанлъкВремето със sinoptik.bg