Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Ето кои са лауреатите от второто издание на „Поети с китара“ в Казанлък

toshoГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

При незапомнен интерес се проведе второто издание на националния конкурс за авторска песен „Поети с китара“. В рамките на „Джаз фест Казанлък“ на сцената до тракийската гробница в парк "Тюлбето" се събраха 10 известни имена от гилдията на пеещите поети, а публиката се превърна в жури! Геновева Цандева, Диан Максимов, Иво Руев, Йордан Пеев, Красимир Йорданов, Михаил Гроздев, Румен Спасов,

Татяна Йотова, Тодор Янкулов и Явор Георгиев опънаха струни, а взискателната публика реши да присъди Голямата награда на Тодор Янкулов, който получи 122 гласа от общо 350 талона за гласуване. У дома и стените помагат /Тошо е кореняк казанлъчанин/, но сме убедени, че неговите поетични, певчески и актьорски качества не подлежат на никакво съмнение. Честито, приятелю!

Наградата на „Кремона-България“ ЕООД - акустична китара - отиде при Иво Руев от Мъглиж, известен като създател на рок-феста в Мъглижкия Балкан. А старият приятел на казанлъшката бохема – пловдивският бард Красимир Йорданов си заслужи Наградата на ЛХМ "Чудомир", която се присъжда за най-оригинален текст на песен. Краси наистина заслужи този приз с хумористичните си песни, които определено носят Чудомирово настроение.

Участието на бардовете продължи с нощен концерт от 23:00 часа в "Ню йорк пъб", в памет на внезапно отишлия си собственик на заведението Антон Каракоев, който беше съмишленик на джаз феста и от пъба ехтяха незабравими джем сешъни.

 

-----------------------------------

снимки Александър Иванов

 

  

 

   

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в КазанлъкВремето със sinoptik.bg