Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Шест обучители повишиха квалификацията си във Флоренция

iurtyГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

ИКТ Център финализира проект „Създатели на мобилни приложения“, № 2021-1-BG01-KA122-ADU-000030553 по програма „ЕРАЗЪМ +“ , КД1 – „Образователна мобилност на граждани“, сектор „Обучение на възрастни на Общо събрание. Присъстваха участниците в проекта, колеги и журналисти. Ръководителят на проекта инж. Радостина Кацарова включи в презентацията си историята на участието на обучителния

център в програма “Еразъм+“ и предшестващите я обучения и акцентира как те са повлияли на развитието му. Проектът „Създатели на мобилни приложения“ е естествено продължение и надграждане на темите на предишните ни проекти, а именно дигитализация и роботика. Създаване на мобилни приложения е необходимо знание за задълбочаване управлението на умни устройства, вече и от разстояние. „Освен като помощ за управление на устройства с Arduino и други контролери, със създаването на едно мобилно приложение Вие и Вашият бизнес започва да съществувате практически навсякъде и по всяко време, мащабите са неограничени“, подчерта инж. Кацарова.

floСтруктурираното шестдневно обучение "Build Your App, Teach Your Students How to Build Their Apps!" включи 6 обучители и се проведе в гр. Флоренция, Италия. Организирано бе от най-големият европейски доставчик на курсове Europass Teacher Academy. Менторът Лоренцо Гаспари въоръжи обучаемите с много идеи, подходящи както за по-малки ученици, така и за големите.

Участниците в проекта разшириха техническите си познания, запознаха се с платформата Mit App Inventor за създаване на мобилни приложения, получиха много нови идеи за осъвременяване на програмите за професионалните обучения свързани с ИКТ и включване на мобилни технологии в уроците; подобриха езиковите си умения; споделиха опит и идеи с колеги от Европейската общност.

Всички обучителни групи от ДАПР „ИКТ Център“ с ученици от 10 до 16-годишна възраст преминаха през обучение за създаване на мобилни приложения. Тези знания могат да ги спасят от виртуалния свят, в който са били затворени като пасивни потребители, към реалните активни производители чрез дейностите по кодиране (създаване на собствени игри, приложения и т.н.). Организираха се и две събития по европейската инициатива „Meet and code” и в Седмицата на програмирането и участия в дните на Еразъм. Актуализираха се професионалните обучения с модул „Създаване на мобилни приложения“. След оценката на резултатите, управителят на ИКТ Център поздрави участниците и пожела на всички присъстващи успех в следващите проекти!

 

 hyjbwa

Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния автор и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито EACEA

 

 

 

  

 

   

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в КазанлъкВремето със sinoptik.bg