Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

Стара Загора отново с престижно класиране в международна класация

euГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

В проучване за най-обещаващи инвестиционни дестинации в Европа, проведено от fDi Magazine – издание на Файненшъл Таймс за преки чуждестранни инвестиции – Стара

Загора отново е класирана сред първите 10 в престижната класация. Градът на липите се конкурира в категорията на малките региони с население по-малко от 1,5 милиона жители. Стара Загора заема за втори път тази позиция; първият път е в класацията 2018/19.

За създаването на класацията fDi Европейски градове и региони на бъдещето 2020/21, изданието fDi Intelligence на Файненшъл таймс използва данни, събрани чрез специалните ѝ онлайн инструменти, като най-важни от тях са fDi Benchmark и fDi Markets.

В проучването Стара Загора беше представена от екипа на АРИР – Стара Загора. Събраната информация е за 505 локации. Градовете този път са 319; регионите - 148; 38 местни производствени консорциума. Критериите и тази година са разпределени в пет отделни категории: Икономически потенциал, Работна среда, Ефективност на разходите, Инфраструктура и Бизнес среда. Всеки участник може да получи максимум 10 точки за всяка категория данни, чиято тежест е допълнително определяна от екипа на fDi Intelligence, за да отговаря на търсените критерии за всяка подкатегория на класацията Европейски градове и региони на бъдещето.

Церемонията по награждаването ще се проведе на 10. март, както всяка година в Кан, Франция. Обичайно церемонията събира над 80 участници от различни държави – кметове, инвеститори, агенции за инвестиции/развитие. Очаква се да има представители на Стара Загора, които да използват и възможността за контакти и промотиране на инвестиционния потенциал в града и региона.

 

  

 

   

   

 

 

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара Загора

Стара Загора
Стара Загора - Температура: <b/>24°C
Предимно ясно
Температура: 24°C
Усеща се като: 24°C
Вятър: североизток
Сила: лек полъх, 3.1 m/s

Времето със sinoptik.bg